House CM

1 / 11
All Projects

An endless view over the rolling green Haspengouw inspired the dream to create a home sculpted out of concrete, modestly placed in the landscape with a sweeping vista of the surroundings; a monolithic mass, internally and externally created in architectural concrete. Its form geometrically determined, giving rise to unexpected angles and details showcasing constructive and ethical characteristics of the concrete to its maximum. Trigonometry was used as a point of departure in the concept where a square with sides of 26.5 metres was laid out. A diagonal divides the square into 2 triangles; a living area of 340 m2 and an equally big terrace with a swimming pool.


  • Location: Sint-Truiden
  • Program: Family House
  • Area: 340 m²
  • Year: 2013
  • Status: Completed