Na 50 jaar was de parochiezaal in Werm toe een grondig renovatie. Dat is nu gebeurd. Het Werm Huis, zoals het buurthuis voortaan heet, is heropend. “We hebben nu bijna een nieuw gebouw”, zegt Marcel Neven, voorzitter van de vzw Het Werm Huis.

“Ons buurthuis kan terug voor 50 jaar dienst doen”, vertelt Marcel Neven. De ingreep was hoogdringend. “Het was een bouwval”, licht Neven toe. “Het hout was door en door rot. Het dak lekte. Er werd ook op de plek waar de brandstoftank stond bodemvervuiling vastgesteld. Verder stelden we vast dat de muren niet meer stabiel waren. Ons buurthuis moet het kloppend hart van het dorp worden.”

Uitbreiding

Niet enkel onderging het buurthuis een grondige facelift. Ook is het aanzienlijk uitgebreid. In de plaats van de kleedkamers zijn bijkomende lokalen rechtgezet. Eén van de ruimtes wordt ingenomen door het OCMW. “Hier is plaats voor de kinderopvang”, zegt Neven. “Wat goed nieuws is voor de nabijgelegen kleuter- en lagere school van het dorp. We bouwden een nieuw sanitair blok en maakten het buurthuis toegankelijk voor personen met een beperking. De grote polyvalente zaal is goed voor 200 zitplaatsen. Er kunnen fuiven met maximaal 400 personen in doorgaan. Er is ook een nieuwe keuken geplaatst, en we hebben een overdekt terras.”

Een toemaatje

Daar blijft het niet bij. Er worden nog extra werken voorzien. “Achter de zaal ontwikkelen we een onderhoudsarm groengebied met ondersteuning van de provincie”, legt Marcel Neven uit. “Daar kunnen de kinderen spelen. En leraren van de school kunnen er in openlucht lesgeven.”

Klik hier voor het artikel op HLN