ORA ET GUSTA    ‘feeding the church – energy for the people’

 

HASSELT

Wordt Limburg niet vertegenwoordigd op de Expo Milaan?

Is er een oplossing voor leegstaande kerken?

Hoe kan architectuur en  agricultuur één worden?

 

Het Limburgse architectenbureau UAUcollectiv pakt uit met een uniek concept op de Expo Milaan. Ze geven een uitdagende lezing met als thema vernieuwende en hedendaagse stadsagricultuur volgens een cradle-to-cradle principe en enkele van hun eigen projecten.

 

ORA ET GUSTA is gebaseerd op een studie die voortvloeide uit afstudeerprojecten van 2 medewerkers, Elisah Willen en Robbert Errico. Deze projecten horen thuis onder het thema van de Expo Milaan: ‘Feeding the world, energy for life’. De synergie tussen de 2 projecten, die tot stand zijn gekomen aan de Universiteit Hasselt – faculteit Architectuur & Kunst, hebben geleid tot een geoptimaliseerd concept dat past onder de filosofie van UAUcollectiv.

ORA ET GUSTA gaat een stap verder dan enkel een antwoord bieden aan de noden van vandaag de dag.

 

De lezing zal doorgaan in het Belgisch paviljoen op 09 oktober 2015.